Obra del Cançoner Popular de Catalunya: Materials. Inventari de l'Arxiu de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Fascicle II, Part 2

Portada
L'Abadia de Montserrat, 1994 - 830 pàgines
Descripció del fons de l'Arxiu de l'Obra del Cançoner de Catalunya, a Suïssa fins al 1991 i actualment a Montserrat. Hi destaquen les cançons de l'Obra del Cançoner i un considerable conjunt de material procedent de l'Arxiu de Rossend Serra i Pagès. Uns índexs de noms i de topònims permeten de resseguir amb facilitat el riquíssim contingut dels fascicles I i II d'aquest volum IV.
 

Frases i termes més freqüents

Passatges populars

Pàgina 631 - En tu puerta sembré un guindo y en tu ventana un manzano sólo por verte coger las ramitas con la mano.
Pàgina 648 - Madrugaba el conde Olinos mañanita de San Juan, a dar agua a su caballo a la orillita del mar.
Pàgina 498 - Estampat en Barcelona: En casa de Antoni Lacavalleria, en lo carrer de la Llibrateria, Any 1677. — 2 hs. en 4.° Empieza : "O M£re de Deu, Verge soberana, qui jamés se veu com vos tan galana, guilindo guilindayna, guilindo.
Pàgina 586 - A la torre xica, a la torre gran, ja n'hi ha una Pepa que l'estimen tant; bonica és la rosa, més bonic el ram; de tant que l'estimen no l'en casaran. Ja en va a la riera rentar un davantal per anar bonica el dia de Nadal. Mentre l'en rentava passa el seu galant: Què hi fas aquí, Pepa, què hi fas aquí tant...
Pàgina 552 - A la vila de Tolosa — tota la gent va fugir menos una noble dama — que"'n te prés lo seu marit. Set anys fa que lo te près — y altres set que no 1' ha vist, set y set ne fan catorze — que no ha vist al seu marit.
Pàgina 678 - Fadrinets d'avui en dia, una cosa us encoman, no us fieu de les donzelles, totes tenen el cor fals.
Pàgina 622 - Mes de mayo, mes de mayo, mes de los -fuertes calores, cuando los toritos bravos, los caballos corredores, cuando los enamorados recurren a los amores.
Pàgina 602 - Sobre una canción tradicional catalana: Els estudiants de Tolosa', Estudios dedicados a Menéndez Pidal, VI (1956), 507-545. Mediante = o — indicamos la mayor o menor semejanza entre los romances de N[igra] y M[ilá].
Pàgina 525 - Las ninas bonitas no pagan dinero." Yo no soy bonita ni lo quiero ser, porque a la bonita le toca el perder. Candonga,candonga@ Yateda@avue@taredonda.
Pàgina 594 - So pobre y no envejo / La vida del rich: / Perque me la passo / Molt més divertit. / Si hem de ser pobres / Siem-ho de grat. / Jo canto y m'alegro / Quan Jesús es nat».

Informació bibliogràfica